18. toukokuuta 2007

Rauta ja Helmi pentaakkelit

Ferin keskeiset menetelmät Rauta- ja helmipentaakkelit ovat sekä meditatiivisia työkaluja, että konkreettisia tapoja kierrättää energiaa. Pentaakkeleiden pisteitä voi karkeasti verrata kabbalan vastaaviin, vaikkakaan ruumiinkohdat ja kiertojärjestys eivät täysin toisiaan vastaakaan. Myös nimityksissä on vähän venyttelemisen varaa. Molemmissa menetelmissä on oleellista kuitenkin se, kuinka vastakkaisia energioita pyritään tasapainottamaan, sekä käsitteiden merkityssisältöjä jälleen järjestelemään. Kuten yleensä shamanistisissa järjestelmissä, ei Ferissäkään ole mitään hienovaraista ja mukavaa: ken polulle erehtyy antautuu myllyyn, joka jauhaa lihaa säästämättä, mutta laadusta tinkimättä oppilaan läpi omien pelkojensa, kauhujensa ja julmuuksiensa. Feripentaakkelit ovat Pandoran lipasto, jonka pohjalla on sokeripalana Toivo (josta enemmän joskus toiste)(toivottavasti).

Rautapenta kytkee ihmisen ruumiin ja maayhteyden älyn ja tunteen tasapainoiluun. Elämän edellytykset syntyvät maapallon sisuksissa, kun sula rautapitoinen magma jähmettyy kiinteäksi maanpohjaksi. Samalla tavalla me olemme ja tapahdumme ruumiissamme: haistamme, maistamme, näemme, kuulemme tunnemme jne. Punnerramme nupusta kukkaan, hedelmöittyväksi hedelmäksi ja nuupahtavaksi hedelmälihaksi. Perimmältään elämä on seksiä ja DNA pyrkii rekombinoitumaan. Seksi paljastaa kyvyttömyyden ja ahneuden, auraa voimallaan läpi niiden vastustuksen. Seksi virtaa meissä esiin ja loistaa Ylpeydessä viattomuutta ja elämäniloa. Se valaisee häpeän ja ylenkatseen, poraa suoraan kipupisteeseen, mistä ne sikiävät. Loistanko seksiä ja elämää, vai häpeänkö pyhyyttä itsessäni, ylenkatselenko elämää ylläpitäviä voimia? Ylpeästi loistava Seksi virtaa pisteeseen Itse- kokemaan ja koettelemaan niitä rajoja, joista tiedän, että Minä Tulen Olemaan Kuka Minä Tulen Olemaan. Ruisleipänä pisteessä Itse testaamme sitä, mitä on olla elävä Jumala, jonka läpitunkeva ja kaikkialle leviävä Seksienergia sulattaa itsekkyyden ja torjunnan kuin rullaluistelu selluliitin ja jumalinen vastuu painaa. Identifikaatiovaiheiden jälkeen Seksi virtaa Voimaan ja Valtaan, missä se kohtaa voimattomuuden ja pakottamisen, sekä kehii esiin näidenkin takaa perimmäisimmästä perimmäisimmän voiman, mikä meidät saa liikkeelle, henkäisemään, koskettamaan. Voima pulppuaa Intohimoon, jossa me sitoudumme niihin asioihin, joiden tahtiin sydämemme sykkii, joita rakastamme ja joiden puolesta aiomme voittaa. Intohimo haastaa pakkomielteemme ja apaattisuutemme karsimaan turhan ja tavoittelemaan sitä, mikä on kaikkein tärkeintä.

Noin puolisen vuotta Rautapentaa päivittäin veivattuaan voi olla valmis virittymään vähän edemmäs, kurkottamaan vähän ylemmäs Helmipentaakkeliin. Rakkaus räjäyttää tajunnan täyteen tyhjää tilaa ajan ulkopuolelle ja suhtautuu seksiin niin kovin luontevasti ja yksinkertaisesti: millään muulla nyt niin suurta väliä, edes sillä puutarhanhoidolla. Rakkaus virtaa Lakiin, luonnollisiin, kulttuurillisiin ja henkilökohtaisiin ja muuttuu armoksi, kyvyksi laskea irti, hyväksyä elämä ilman tulkintoja. Laki ja Ylpeys kohtaavat meissä, kun tiedämme toteuttavamme omista unelmistamme kaavailtuja suunnitelmia.

Edelleen tämä armollinen rakkaus virtaa Tietämiseen. Itsen tuntemisesta kasvaa tietämistä, tietämisestä kasvaa tahtomista, tahtomisesta sikiää tohtimista ja loppu onkin maailmanhistoriaa. Tiedän, minkä arvoinen olen, sillä Rakkauden täyttäessä elämäni lainalisuuksia, kunnioittaa Pyhyys myös minun elämääni, tärkeänä osana universumia. Tiedän, mitä tahdon ja Rakkaus virtaa edelleen kohti Vapautta valita se, mikä on kaikkein tärkeintä. Joka aamu, joka henkäys voin valita vapauden, eikä se onnistu ilman Lakia, joka rajoittaa, turvaa ja suhteellistaa minua maailmaan. Vain olemalla sitoutunut voin olla vapaa valitsemaan.

Rakkaus virtaa vapaasti kohti Viisautta, samalla keräten elämänkokemuksia, kypsyen ja kypsyttäen. Intohimomme ja Viisautemme soivat yksiin kuin toisiinsa kietoutuvat mies ja nainen, Netzach ja Chokmah toimitellessamme asioitamme rakkaudellisesti, sieluineen karvoineen. Ja Siperia opettaa, tiikeriäkin valitsemaan viisaasti, tietoisesti ja tuntemaan armoa maailmaa ja sen olentoja kohtaan, tuuppaamaan muutokseen, kohti Rakkautta, Neptunuksen vaahtoisesta sylistä kohoavaa Afroditea, Ainoa.

Kuvat Compost -covenin kotisivulta.


Linjaamisiin:
Rosa

Ei kommentteja: