17. elokuuta 2007

RECLAIMING PRIEST JA PRIESTESS –KOULUTUS



Suomen Reclaiming yhdistys järjestää kolmivuotisen englanninkielisen Reclaiming Priestess -koulutuksen Oulussa. Kurssi on tarkoitettu Reclaiming –noituudesta kiinnostuneille. Osallistujilta edellytetään täysi-ikäisyyttä, riittävää kielitaitoa, taustaa wiccasta, noituudesta, shamanismista tai ekospirituaalisuudesta. Kurssille osallistujien oletetaan hallitsevan noituuden perusteet, kuten meditaatio, elementit, perusenergiatyöskentely, visualisointi. Kurssi vaatii myös kykyä sitoutua koulutukseen sekä Reclaiming -tradition Ykseyden Periaatteisiin, johon sisältyy ajatus uskonnon ja poliittisen toiminnan yhdistämisestä. Suomen Reclaiming -yhdistys on oululaisten Reclaiming -noitien perustama yhdistys.

Reclaiming on Andersonien Feri traditiosta polveutuva, shamanistisen ja ekofeministinen noituuden perinne, joka kehittyi Reclaiming Kollektiivin toiminnan ympärille 1970-1990 luvuilla. Traditio kehittyy jatkuvasti, eikä sitä voidaan pitää lukkoonlyötynä uskomusjärjestelmänä tai organisaationa. Reclaiming -pappien ja -papittarien väliltä puuttu muodollinen hierarkia. Ykseyden Periaatteet allekirjoittavat ihmiset voivat kutsua itseään Reclaiming –noidiksi.
Kurssin opettajana toimii Raven Edgewalker, joka on Reclaiming –noita ja papitar. Ravenilla on viidentoistavuoden kokemus työskentelystä traditiossa. Ravenin opetuksessa korostuvat myös Feri –tradition vaikutteet, johon hän on perehtynyt useamman vuoden ajan, useamman Feri –opettajan johdolla. Raven on opettanut kotimaassaan Englannissa ja kansainvälisesti viimeisen kymmenen vuoden ajan, viimeksi Avalon Witchcamp –leireillä, Englannissa ja Reclaiming –yhteisön järjestämillä kursseilla Saksassa ja Israelissa.

Ravenin maaginen työskentely noitana keskittyy pyhän mysteereihin ja maagisiin yhteyksiin. Hän hyödyntää rituaalityöskentelyssään myös kokemustaan teatterista, draamasta ja symboleista luodakseen voimakkaan maagisen tilan. Raven on sitoutunut rakentamaan kestäviä maagisia yhteisöjä Isossa Britanniassa ja tukemaan niiden kasvua muualla maailmassa. Nyt Suomessa järjestettävän kurssin päämääränä on tukea Reclaiming –yhteisön muodostumista Suomeen. Raven tarjoaa tukea ja ohjausta myös yksittäisille noituuden harjoittajille.

Kurssi toteutetaan etäopetuksena erikseen sitä varten luotavassa keskusteluryhmässä, sekä kaksi kertaa vuodessa järjestettävinä intensiiviviikonloppuina (pe-su). Intensiiviviikonloput järjestetään Oulussa Hermola –talossa, Naisten Voimavarakeskus Sinnin tiloissa, joissa on myös yöpymismahdollisuus. Etäopetus alkaa lokakuun alussa ja ensimmäinen viikonlopputapaaminen on 30. 11. -2. 12. 07. Kurssi maksaa yhtä opiskelijaa kohden maksimissaan 24€/kk, mutta lopullinen hinta selviää osaanottajien määrän selvitessä. Ensimmäisestä viikonlopusta maksetaan paikanpäällä n. 15€/hlö, jatkossa viikonlopun hinta tulee sisältymään kuukausittaiseen 24 euroon.
Tarkempaa tietoa saat ottamalla yhteyttä yhdistyksemme sähköpostiosoitteeseen ja esittelemällä itsesi lyhyesti. Raven Edgewalker valitsee kurssille osallistujat hakemusten perusteella.

Suomen Reclaiming yhdistys
reclaimingfinland@gmail.com


Yhdistys ilmoittaa ei-lukevansa Ravenille osoitettuja ilmoituksia.

Ei kommentteja: