30. marraskuuta 2008

Päivittäin

Äidyn kertaamaan, että vakavikkomaagit ja -mystikot harjoittelevat päivittäin: meditoivat, keskittyvät, noin rukoilevat, puhdistautuvat, maadoittuvat ja kirjaavat ylös ajankohtaisimmat. Meditoinnilla ei tarkoiteta päiväunelmointia, eikä esim. mielikuvitteellista haltiapornoa, vaan itsensä aktiivista muistamista (Gurdijeff). Keskittymisharjoituksella ei tarkoiteta apinamaista ulkomuistamista, eikä maanista uppoutumista tietokonepelaamiseen, vaan aktiivista, yhä monimutkaistuvan mielikuvan ylläpitämistä. Noin rukoilemisella voidaan tarkoittaa myös tekoreippaita suggestiomantroja tai vaikka galdroja (saa korjata ja täydentää; Rusted). Puhdistautumisella tarkoitetaan Ferissa Kalaa, seremoniamagiassa LBP -rituaalia ja muitakin varmasti on. Maadoittumisella tarkoitetaan elävän elämän kokemista omassa ruumiissaan, tässä ja nyt. Lisäksi

Thorn Coylen tradition mukaan harjoitteleva linjaa kaikki kolme sieluaan ja HA -rukoilee useamman kerran päivässä, urheilee tavoitteellisesti vähintään kolme kertaa viikossa, sitoutuu tekemään Suurta Työtään (jolla on muuten kiva ja harmittoman kuuloinen nimi: Oma Projekti) ja työskentelee vapaaehtoisesti yhteisönsä osana, sitä parantaen.  Jossakin vaiheessa Feri -opiskelija kierrättää Rauta-, Helmi ja ehkäpä myös Soturi -pentaakkeleiden energiaa (IP, PP, WP), ymmärtääkseen istuessaan, mikä on ns. totta ja mikä ns. suhteita, eli, että milloin esitän suhteen muokkaamaa rooliani ja milloin olen elävä, eheä ja tosi (ihmissuhdehan on aina eri asia kuin sen osapuolet, käsitteellistä roolien muodostamaa toimintaa). Kuulostaa paljolta, eikä tässä edes ole kaikki, vaan osa harjoittelusta lomittuu päivittäisen puuhastelun lomaan tähdäten siihen, että lopulta koko elämä on yhdistetty osaksi harjoittelua ja on aika myytin ideaalisen todeksi tietämisen sijaan alkaa muuttaa sitä, kertoa iki omaa jumaltarinaansa, hallita kohtaloaan. 

Opettaessaan terapeutteja LogoArtin äiti Marianne Silva da Prado toistaa toistamistaan, että vähitellen, vähitellen, "VÄ-HI-TEL-LEN". Päivittäisen harjoittelunkin voi oppia vähitellen, harjoitus harjoitukselta ja vähän niitä yhdistellenkin. Pysyvät muutokset tapahtuvat sormustimillimetrisin, vaellus voi taittua vain askel askeleelta olivatpa ne sitten runoratsun tai oman ruumiin askelia. Ferityö karsii maagisen viihteen kuluttajat, sillä se ei ensisijaisesti ole kiva harrastus, vaan vakavaa, sitoutunutta, päivittäistä työtä. Ferityö karsii myös ne, jotka soisivat patsastelevansa piireissä, mistä kiitos kuuluu pentaakkelienergian kierrätykselle, joka paljastaa sosiaaliset ansalangat ja kipupisteet. Ferityö karsii myös ne, jotka eivät uskalla kasvaa kohtaamaan omaa itseään rehellisesti silmästä silmään. Tarvitaan rohkeutta tarkastella omaa vastuuta sosiaalisena heijastelupintana (Yesod). Tarvitaan rohkeutta tarkastella omaa vastuuta jumaltarinan toteuttajana (Daath) ja ymmärrystä, että tietäminen ajan funktiona on uskomista ja toivomista (Kether, Kether Malkuthissa).

Feriopiskelijaa ei ole ilman Feriin initioitua opettajaa, sillä Ferityö on vaarallista, koska se muuttaa meitä, nopeuttaa ja voimistaa ihanaa ja kamalaa. Feriharjoitteluun tähtäävää pohjatyötä kannattaa tietenkin tehdä ennen opettajan löytämistä, sillä Feriopiskelijalta edellytetään monia voimavaroja: henkisiä, mielikuvituksellisia, älyllisiä, sosiaalisia, ruumiillisia ja taloudellisia. Ferityössäni siis Parannan itseni mieleni vammoista, irrottaudun sosiaalisista alistussuhteista, opin tunnistamaan uskomukseni ja tarvittaessa muuttamaan niitä, tervehdin ja voimistan ruumistani kantamaan valtavia energiamääriä, hoidan talouteni tiukkaan huippukuntoon, voidakseni tavata opettajani (sillä totta totisesti niin ovat maagit ja shamaanit kautta aikojen joutuneet tekemään). Feri ei tähtää todellisuuspakoon, vaan todellisuuden kokonaisvaltaiseen jälleenrakentamiseen ja sanottakoon, että tunnen vain yhden alle kolmikymppisen Feriopiskelijan.

Päivittäinen, 
päivittäinen,
päivittäinen Feriannos siis sisältää ainakin istumisen, Kalan, Ha -rukouksen, Pyhä Äiti -rukouksen, siispä

sitoutumisiin, päivittäin.
t.
Rosa, Feriopiskelija

1 kommentti:

Rosa Kokko kirjoitti...

HIrveen pitkiä lätinöitä olleet nämä viimeisimmät. Yritän jatkossa tiivistää.